Двубоите се проведоха на басейна в Меден рудник. Снимки Черноморец

Двубоите се проведоха на басейна в Меден рудник. Снимки Черноморец

Три пропуснати дузпи лишиха ватерполистите на "Черноморец" от заветната шампионска купа. Бургаският тим изигра страхотни мачове във финалната четворка от държавното първенство за деца U13 (родени 2006 г. и по-малки), но шансът обърна гръб на "акулите" в най-важния последен двубой. В битката за трофея момчетата ни отстъпиха с 13:14 пред "Комодор" и за втора поредна година са вицишемпиони на страната.

Преди финала в топ 4, "Черноморец" беше едноличен лидер в групата за супер финала без изгубен мач. Отборът ни имаше и предимство с пълен актив от точки с по две победи над същите съперници, но от регионалните в София и във Варна. 

"За съжаление, огромното желание на момчетата да се окичат със златото доведе до прибързаност и грешки в действията, които за тази възраст са нещо напълно нормално. Не мога да им се сърдя, това е спорт. Поздравявам ги за мъжката игра. Те изстрадаха сребърните си медали. Като свършена работа, обемът е огромен, а резултатът в играта е видим. Момчетата от отбора натрупаха много опит, израснаха в мачовете, които изиграха с чуждестранни тимове тук и зад граница. Резултат има и от работата с плувния треньор в клуба – Славчо Каменов. Всички те са добри, трудолюбиви деца и заслужават похвали", коментира треньорът на вицешампионите Петър Йонов.  

Двубоите от финалната четворка на държавното първенство за деца U13 се проведоха на басейна в "Меден рудник".

Момчетата на Петър Йонов победиха "Черно море" с 13:10 и "Левски" с 12:7. В тактически много правилно изиграния мач срещу "Комодор" бургазлии допуснаха една единствена грешка – позволиха на емоциите и огромното желание да надделеят в играта. Това доведе до пропилени три дузпи. С припряността си те пропуснаха да вкарат от изгодни позиции, а във втората част с две лични нарушения "виснаха" Антоний Христов, Калин Узунов и Мартин Иванов, което повлия на играта им в защита. В последната минута и половина от срещата "акулите" направиха и два последователни пропуска, и в крайна сметка отстъпиха с 13:14 /3:2, 4:6, 3:3, 3:3/.  

На трето място с бронзовите медали се окичи "Черно море", а "Левск"” зае четвъртата позиция.

По същото време басейнът в "Меден рудник" прие и финала за класиране между 7 и 11  място за U13. След отборите в топ 4 на България за сезон 2018/2019, се наредиха:  бургаският "Нептун" – 5 място, "Ботев" - 6, "Тича" - 7, "Арда 2008" - 8, ЦДНА 2 - 9 място, "Локомотив" - Русе - 10, "Аква Спорт" - 11, "Ботев 2000" - 12, "Бургас" – 13 място.

Клуб по водна топка "Черноморец" ще бъде домакин на още два супер финала, където домакините си извоюваха право да участват. На басейн "Парк Арена ОЗК" за медалите ще играят топ отборите на България за сезон 2018/2019 - юноши U17 и U15.

Галерия