DSC_4906

DSC_4906

Депутатите решиха: 20% бетон, 70% зелено в зона А второ четене промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Предвижда се интензивността на застрояване да бъде до 0,5, половината от минимална озеленена площ - най-малко 70%, да бъде осигурена за дървесна растителност. Застрояването трябва да е ниско - с височина до 7,5 м.

Зона "А" обхваща частта на акваторията на Черно море, крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 м извън териториите на населените места, измерена по хоризонтала от границите на морския бряг или на морските плажове.
Законът няма да позволява заведения върху подвижни (бели) дюни, на неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и на облесени дюни. Забранява се извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври.
Извън тези случаи периодът и териториите по Черноморското крайбрежие, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи, се определят от Общинския съвет по предложение на кмета на общината. Решенията на Общинския съвет се приемат ежегодно не по-късно от 1 март на съответната година и се обявяват на интернет страницата на общината.