desi-dobreva

desi-dobreva

Деси Добрева в подкрепа на кампания за здраво бебе инициативата, която ще се проведе утре - 6-ти ноември от 18.00 часа в Медицинския университет във Варна. Кампанията се организира от Асоциацията на студентите медици във Варна, Студентски съвет към МУ - Варна и сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България" по повод световния ден на спина бифида и хидроцефалия, който се отбеляза на 25 октомври. 

С Деси Добрева студентите ще дискутират по темата за фолиевата киселина и значението й за бременната жена. Славея Костадинова, председател на сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България", ще представи проекта за двудневно обучение на родители и деца, финансирано по програма за подкрепа на НПО в България - "Работилница за взаимопомощ". Целта на проекта е да се предоставят на семействата механизми за успешно справяне с най-често срещаните препятствия при грижите за дете със спина бифида и хидроцефалия.

Освен дискусията с Деси Добрева, лице на кампанията, публиката ще има възможността да се наслади и на едни от най-хубавите български песни в нейно изпълнение.

Снимка mamita-bg.com