IMG_3211

IMG_3211

Дипломат: Трябва повече полиция в Сънито АД Златко Димитров. Срещата бе по инициатива на дипломата и бе по повод неговото предстоящо отпътуване от страната. 

"Най-важен е туристът. Той трябва да се прибере у дома здрав и с приятни спомени от летуването си. Сигурността в курорта е наш приоритет. Младежкият туризъм в Слънчев бряг е продукт, който съществува и ние трябва да го развиваме. Нужно е да развиваме и подобряваме този туристически сегмент. Затова през последната година въведохме поредица от мерки, за да осигурим безопасността на младежите", заяви Златко Димитров. 

Акционерното дружеството продължава да разширява комплекса от мерки по безопасност. През този сезон то поддържа щат от 200 командировани полицаи, осигурява видеонаблюдение на възловите места в комплекса, осъществява контрол над туроператорските мероприятия. Полицейските попълнения се командироват от цялата страна, но все повече се налага изводът, че и тези сили са недостатъчни с огромния конгломерат от почти 400 000 туристи, които се струпват в активния сезон. В подобни мащаби на човешко присъствие на мултинационални общности, криминогенният фактор нараства и според експертите е необходимо доста по- засилено полицейско присъствие. Това се налага и от нуждата за превенция на евентуални терористични атаки, подобни на миналогодишния бомбен атентат на летище Бургас срещу туристи, пристигнали на почивка в курорта. 

През месец юни тази година Великобритания проведе широка превантивна кампания сред своите туристи "Holiday Hangover". Тя бе представена в Слънчев бряг именно от Джон О’Шонеси. "Слънчев бряг" АД оказа необходимото съдействие на британския консулски отдел в разяснителната кампания, чиято цел беше да предостави ценни съвети на туристите как да направят почивката си безопасна и приятна.

На сбогуване консулът получи подарък от Златко Димитров – гравюра и книга – албум  за Несебър, които да му напомнят за ползотворното партньорство и пребиваването в най-големия български морски курорт.