dj-tiesto

dj-tiesto

DJ Tiesto ще миксира на Градския стадион в Несебър

предложението на "Солар самър фестивал" ООД - София да предоставят Градския стадион в Несебър за участието на David Guetta и Tiesto. Музикалните им изяви ще са на 27 и 28 юли.

Искането на фирмата продуцент предизвика един от малкото дебати на сесията, подет от общинския съветник Венелин Ташев. Той се противопостави на искането, тъй като неговото удовлетворяване във времето от 22 часа вечерта до 6 часа сутринта само по себе си представлява нарушение на действащата Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, опазване на общинската собственост и околната среда, за безопасността на движение на територията на община Несебър.

Съветникът изтъкна ,че Наредбата изрично забранява извършването на дейности, предизвикващи шум, независимо от произхода му в близост до жилищни сгради и хотели, с който се нарушава спокойствието и почивката на гражданите, в т.ч. и на почиващите туристи за времето от 23 до 7 часа през периода май-септември.

Опонентите му отвърнаха с пословицата валидна за жътвените дни: "Ден година храни", която според тях се отнасяла и за гастрола на двамата диджеи, тъй като техните музикални изяви привличали по двайсет и повече хиляди зрители от цяла Европа, а и от други части на света.

В крайна сметка искането на "Солар самър фестивал" получи необходимият вот от гласовете на общинските съветници.,повярвали на написаното в мотивационното писмо от организаторите на проявата, според които това събитие щяло да: "…подпомогне за по-ранно стартиране на активния летен сезон,ще привлече по-качествени туристи и ще бъде най-значимото музикално събитие през това лято".

Ако областният управител обаче не спре скандалното решение съществува съвсем реална опасност от масови рекламации на почиващите български и чуждестранни туристи, което ще ощети хотелиерите (най-вече) в Слънчев бряг.

Максим Момчилов