Първата част на книгата за Стефан Диомов излезе от печат в края на миналата година. Снимка Архив Черноморие-бг

Първата част на книгата за Стефан Диомов излезе от печат в края на миналата година. Снимка Архив Черноморие-бг

Втора част от книгата "Белите и черните клавиши на моя живот" на Стефан Диомов излиза от печат днес. Първата част излезе в края на миналата година и още тогава Диомов обеща, че ще има и втора. Тя изпреварва с близо десет дни концерта на маестрото, който е с негови песни и е посветен на Ваня Костова. Концертът е на 1-ви август в Летния театър в Бургас.

"Очаквам моята вярна публика на гала концерта в Летния театър, който ще е в памет на обичаната Ваня. Подготвили сме прекрасен ретроспективен концерт, ще разписвам после книги. Зареден съм с много положителна енергия, която искам да споделя с всички вас", сподели Диомов.

Книгата "Белите и черни клавиши на моя живот" се издава от ИК "Знаци" и автор - Румяна Емануилиду.

Стефан Диомов е роден на 16 февруари 1945 г. в град Бургас. Ръководител на групите "Тоника", "Тоника СВ", "Магистрали", "Горещ пясък", "Фамилия Тоника", "Петте сезона". Написал е десетки шлагерни песни, някои от които добиват широка популярност. Автор е на театрална и филмова музика, на много известни детски и коледни песни. Дългогодишен музикален директор на фестивала "Бургас и морето".