P1010294

P1010294

До 10-ти март приемат заявки за участие в "Достойно есть" попълнен формуляр. Участие могат да вземат български и чуждестранни хорове в следните категории: - православни църковни хорове, които редовно участват в православни богослужения и членовете им не са повече от 36 певци, - източно пеене, в което могат да участват клиросни певци и/или свещеници, както и камерни формации, - смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли, които включват не повече от 36 изпълнители.

Първото издание на Международния фестивал на православната музика в Поморие е проведено през 2004 година. Тази година то ще се проведе от 7-ми до 11-ти юни. Всички изпълнения от фестивалната програма ще бъдат пред публика в храм "Рождество на Пресвета Богородица". Участниците могат да са както професионални, така и любителски състави. Фестивалът се провежда под патронажа на Сливенския митрополит Йоаникий и е организиран от Община Поморие.

Още информация около условията за участие, програмата за 2013 година, архиви от предходните години, както и всичко, което ви интересува за фестивал на православната музика "Света Богородица  - Достойно есть" може да намерите на имейл адрес http://orthodoxvoices.org.