DSC_5031

DSC_5031

Добрин Вътев осмива чалгата чрез голи женски тела

на творчеството му с една нестандартна изложба. Това е второто гостуване на художника в "Неси".

"Параклисите и пейзажите на Добрин прерастнаха в женски тела. Това е една провокативна, различна и колоритна изложба. Определено авторът се е забавлявал, докато е рисувал и това си личи. Той показва, колко е смело и отговорно да промениш стила си и да накараш публиката да те приеме по този нов начин", каза при откриването собственичката на галерията Неси Колева.

Картините са рисувани в продължение на няколко месеца, специално за настоящата изложба. Авторът показва, че подхожда сериозно и отговорно към ангажимента си. "Времето е скъпо, а аз съм отговорен човек. Когато обещая, си държа на думата", признава той. Чрез настоящата си изложба той не само променя стила си, но и представя своето отношение към случващото се в страната ни. "Това е една своеобразна форма на протест срещу дълбокия сън, който хората са заспали", споделя Добрин Вътев.DSC_5033Затова и картините, които подреди в "Неси" са израз на неговия вътрешен бунт срещу системата. Той осмива заобикалящата ни действителност по един особено красив и колоритен начин. "Опитвам се да покажа в какъв коловоз са влезли младите, как се интересуват само от чалга, какъв е стереотипът им на живот и как се вълнуват само от едно - парите", обяснява художникът.

Авторът признава, че не се е разделил с пейзажа и ще продължава да го рисува. Но си е обещал, за следващата изложба отново да бъде различен. Този път показвайки скулптура.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова