Samolet

Samolet

Договориха превозването на 139 руски туриста

в 18.00 ч авиопревозвачът ще извърши полет от Варна до Санкт Петербург, като ще превози 139 руски туристи. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. 

"Превозът ще бъде заплатен от руски туроператори. Предстои да бъдат договаряни и следващите полети, които са на 16 и на 23 септември 2011 г.", допълни още министър Московски. 

"България ер" не отказва да превозва пътници, имаме оперативно съдействие от тяхна страна. И в момента продължават да се извозват пътници, включително и на свободните места при редовните полети всеки, който има желание, може да се качи. За момента считаме, че ако продължат в тази посока да си спазват ангажимента и извозят тези туристи най-вероятно няма да е стигне до крайни драстични мерки в посока наказания, заяви министър Ивайло Московски.

"Полетът, който беше извършен с правителствения самолет, беше изцяло хуманитарен. Този полет беше жест на нашата държава към създалата се ситуация и ангажимент на премиера. На този полет бяха качени предимно майки с деца, няколко бременни жени, болен от диабет", каза още министър Московски.

Днес+