DSC_0548

DSC_0548

Дражев и Луков аха-аха да се хванат гуша за гуша

до горещо, докато течеше обсъждането на докладната записка за промени в Наредбата за условията и реда за платеното и безплатно паркиране на територията на община Бургас, входирана от Дражев. С нея той поиска съветниците да имат възможност да платят годишен абонамент в размер на 60 лева и да могат да паркират навсякъде в града, където има Синя зона. Според Дражев сега съветниците са възпрепятствани да вършат нормално работата си, защото трябва на всеки час да пускат SMS, за да не им вдигне паякът колата, докато те решават проблемите на бургазлии.

"Тази докладна записка е важна за вашата работа. Тя не е политическа", защити мотивите си Дражев, който е и заместник-председател на ОбС - Бургас. В дебатите за докладната записка бяха намесени и командировките и отчитането на разходите, които съветниците са направили. Размяната на реплики между Дражев и Луков, който е председател на местния парламент, стигнаха до квалификации и обиди. Луков нарече Дражев "последна дупка на кавала". Думите му провокираха Ангел Божидаров - НФСБ, който призова всички заместник-председатели на ОбС да напуснат поне за половин час местата си и да оставят Луков сам да се оправя. Дражев пък заяви: "Каква дупка на кавала, когато той е пръв между равни? Май ще трябва да потърсим друга кандидатура за председател на ОбС".

След гласуването на докладната записка, която бе отхвърлена с 8 гласа "за", 19 "против" и 13 "въздържал се", Луков напусна залата на местния парламент и посочи Дражев да го заместна. Той пък от своя страна помоли Станимир Апостолов - Реформаторски блок, да даде 30 минути почивка.