KostovVarna

KostovVarna

ДСБ подготвят платформа за модернизация на десницата

на национално събрание на 30 юни. "Там ще направим нещо, което досега никой в България не е посмял да направи, ще обявим ясно кои сме и за какво сме. Това ще бъде документ наречен платформа за модернизация на десницата, която очакваме хората да припознаят, като свои мисли и светоглед". На тази база в бъдеще ще бъде изработена и конкретната предизборна кампания на ДСБ. В платформата са залегнали политическите идеи за справедливост, самоуправление, свобода, собственост и принципа на етническа толерантност. Централно място заема гражданинът и неговото достойнство. Като компонентите на платформата са подредени през призмата на ДСБ, като част от цялостен възглед за политиката. 

По отношение на предложението за водене на предизборна кампания на майчин език в страната Костов каза, че противоречи на закона. "Намирането на темата за кампания на турски език е благодатна почва и опит да бъде реанимирано ДПС, като формация, която има някаква полезност за българските турци и съответно реанимира и опониращата й Атака. Ние заставаме в страни от тези дебати, тъй като те не носят абсолютно нищо на хората".
Лидерът на ДСБ изтъкна, че няма пречка на предстоящите парламентарни избори да се гласува електронно. По думите му всичко зависи от управляващите, но няма никаква технологична пречка да не бъде защитен индивидуалния вот. "Който твърди обратното, не познава възможностите на електронното гласуване, или спекулира. Въпросът е дали искат управляващите да гласуваме електронно".
Не е тайна, че ГЕРБ действа враждебно срещу "Синята коалиция", добави Костов.

Днес+