Prosi

Prosi

Дядо се пресели на бензиностанция, проси и уедрява стотинките

да остави намира клиентите й.
Мъжът проси непрестанно стотинки и през целия ден седи в кафенето, като ги брои и после ги уедрява на някоя от касите, видя репортер на "Днес+" в следобедните часове. Паролата на дядото е: "Може ли да помогнете с 20 стотинки". Ако номерът мине, пенсионерът, който нито е болен, нито е дрипав, превръща монетите в банкноти, пред очите ми те бяха около 5 лева. В обектива ни човекът влезе след поне 15 минути престой в тоалетната.
"Да не ги изпиеш?", попита човек, който даде на стареца 40-50 стотинки. "Няма!", обеща мъжът и се отдаде на ново броене на стотинките си.
Добронамерени клиенти на бензиностанцията даваха на дядото жълти и бели монети. След около половин час възрастният човек, обут в панталони с ръб и топла шубка, с шапка на главата, излезе навън. През витрината се видя как вади малка кутия с цигари "Горна Джумая" и пали с удоволствие, вдишва дима… После – отново вътре, на лов за наивници. В крайна сметка пенсионерът, който явно живее наблизо, се засрами и пое нанякъде.
"Той направо се е преселил тук от 2-3 години, но дори името му не знаем", споделиха момичетата от персонала на бензиностанцията. Дядото се преструвал на болен, но бил с ума си и поддържал лична хигиена. Често това се случвало в тоалетната на OMV, където пенсионерът се къпел, за ужас на клиентите от мъжки пол на бензиностанцията. "Не смеем да го изгоним, от уважение към годините му", допълниха разказа си продавачките. Всеки ден, неотменно възрастният човек се появявал в бензиностанцията и се е превърнал в част от интериора.

Днес+