На картата е показан маршрутът, който ще бъде изминат

На картата е показан маршрутът, който ще бъде изминат

Ентусиасти ще извървят 50 километра около Варна. 50-километровият поход се организира от клуб по пешеходен туризъм "Нови хоризонти" към туристическо дружество "Родни балкани". Пешеходното предизвикателство ще се проведе на 19-ти май. 100 участници ще се включат в тура. 

За първото издание организаторите са подбрали интересен и красив маршрут, предлагащ горски пътеки и пътища, морски пейзажи и красиви гледки. Стартът е в 7:00 часа сутринта на паркинга между спирката пред Терапията и бензиностанцията. Водач ще е Красимира Хинева. Походът, който е безплатен за участниците, ще се проведе в района на североизток от град Варна по маршрут: Терапията - квартал "Виница" - село Кранево - село Осеново - квартал "Виница" - Терапията. Финалът ще е на стартовата точка около 20:00 часа.

Клуб "Нови хоризонти" е създаден към туристическо дружество "Родни балкани" през 2012 година от Денка Георгиева, Красимира Хинева, Росица Димитрова и Снежанка Николова. Идеята на клуба е с пешеходен туризъм да бъдат открити все повече нови кътчета, от красивата природа на България и в инициативите да се включват все повече варненци. Вече седма година подред те провеждат еднодневни излети, походи, екскурзионни летувания, палаткувания и групово преминаване на международните маршрути Е3 и Е4: "Ком-Емине" и "Петте планини".