Евтиният билет Бургас-София стана 40 лв.

на повишаването на цената на горивата, обясниха от националния превозвач "България ер", който извършва полетите. Така пътуване в двете посоки вече струва 80 лева, ако си закупите билета поне месец преди пътуването. Въпреки повишаването обаче това си остава изгоден начин за по-евтино и по-бързо пътуване от Бургас до столицата.

 

Компанията извършва вече 17 полета на седмица до София. В делничните дни полетите са 3 на ден, а през почивните дни - по веднъж. От 5 юни до 25 септември през уикенда ще бъде пуснат допълнителен полет от и за София.

"След стартиране на редовната линия три пъти на ден се увеличи пътникопотока. Имаме между 40 и 60 пътника на отсечка Бургас-София. Това изненада и самите нас", призна търговският директор на "България ер" Мария Стоянова. Между 15 и 25 пасажери, пътуващи за столицата, използват полета, за да направят трансфер за някоя от дестинациите, за които превозвача предлага удобна връзка.

Полетите от столицата до Бургас и обратно са съобразени така, че да са удобни за пътуващите от и за Мадрид, Амстердам, Ларнака, Франкфурт, Париж, Лондон, Виена, Палма де Майорка, Малага, Атина.

От 30 април всяка събота ще има чартърен полет от Бургас до Москва. Самолетите на "България ер" ще кацат на летище "Шереметево", а от 4 юни до 28 септември ще има полет и във вторник.