ФК "Мастер" излиза срещу "Обзор" на отбора - шампион на групата - този на "Мастерс".

 

Клубът е създаден през 2009 година, като получава правото да се състезава в "Б" Окръжна група на Бургаска област. Основен спонсор на клуба е строителния хипермаркет "MASTERHAUS".

За старши треньор на отбора ръководството се доверява на известния на всички бургаски специалист - Панайот Горов. Изградена е група от 25 футболисти, играли в аматьорския и професионален футбол, като сред тях фигурират имената на братята Нено и Стоян Ненови. С опита и желанието на футболисти и треньори, "Мастер" достига върхови успехи за едногодишното си присъствие в бургаския футбол като достига до 25 победи и само 2 равни мача. Отборът става първенец за сезон 2010-2011 и получава правото да се състезава в горната "А" Окръжна група на град Бургас.

За достойно представяне  през новия сезон ръководството и треньора решава да подсигури отбора с още опитни футболисти. В началото на сезона в клуба заиграват футболистите Тодор Кисиличков и Стефан Трайков - легенди на бургаския футбол.

През първия полу-сезон добрата игра на отбора дава своите резултати като футболен клуб "Мастер" на лидерската позиция в класирането.

През зимната пауза към отбора се присъединиха още познати футболни имена - Весислав Илчев, Васил Даменлиев, Красимир Пчеларов и Любомир Няголов което допринесе за още по красива и ефективна игра на отбора. Постигнатите резултати са рекорд в Българския футбол като "Мастер" става шампион след като изиграва за "Сезон 2010-2011" - 30 мача, в които постига 29 победи и един равен резултат. Головото съотношение достига до над 100 вкарани гола и допуснати само 11.

Сега пред "Мастер" стои възможността от догодина да заиграят във "В" група, но първо трябва да преодолеят  баражите за влизане.

На срещата утре са поканени кметът на община Бургас Димитър Николов и заместникът му - Костадин Марков. На трибуните ще бъде и кметът на Бълтарово - Йордан Йорданов, Емил Табаков - председател на Окръжния съвет на БФС в Бургас.