Logo_Zelen_budi_v_Burgas

Logo_Zelen_budi_v_Burgas

Фондация учи как да живеем зелено

Тема на първата дискусия е какво значи да живееш "зелено", само мода ли е да си зелен, как можеш да се храниш "зелено" или био и др. Организаторите от БФБ са поканили "зелени" колеги и съмишленици, които ще споделят собствения си опит да водят зелен начин на живот, как се отглежда био-бебе, кои са най-добрите био и еко-храни - как можем да ги набавим изгодно, на кои можем да се доверим в България и др. Дискусията ще се проведе на 14.09.2011 г. (сряда) от 17:00 часа в зала "Петя Дубарова" в културен център "Морско казино".

През месец юни Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Община Бургас стартира Регионалната кампания "Зелен бъди в Бургас". Част от нея бе велопоходът от "Охлюва до Пеликаните", в който се включи и кмета Димитър Николов, Първият бургаски зелен фестивал – двудневно панаирно изложение на еко и био-продукти от бургаски регион, Карнавал на биоразнообразието и др., както и двете обществени дискусии, които ще се проведат през септември – следващата ще е на 28-ми септември в рамките на Дните на екологията и акцентът в нея ще бъде "С велосипед в града и сред природата".

Регионалната кампания "Зелен бъди в Бургас" на БФБ - Клон Странджа се осъществява в рамките на проект, реализиран с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот" чрез фондация "ЕкоОбщност", както и с подкрепата на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез Финансовия механизъм на ЕИП.