DSC_5597

DSC_5597

Формация "Петлите" празнуват 5-годишен юбилей половината от които са от дом "А. Г. Коджакафалията", представиха 9 танца,

като  4 са нови и подготвени специално за празничния концерт.DSC_5570 В шоуто участваха 40 танцьори с нови костюми, ушити от оперната певица Сребрина Славова, а 12 са дарени от дизайнерката Зорница Петкова. Танцът "Орисия" развълнува многобройната публика и доказа, че творчеството не е привилегия, а феномен на всяка човешка душа. С танците "Съперници", "Ориент танц" малките танцьори разказваха за живота си.
Иван Притъргов поздрави своите приятели рожденици с песента си "Родени без любов", станала емблематична за "петлетата". 
Огнено шоу F-4 и магическо шоу Zain & Tiara възпламениха гостите с впечатляващата си програма. След музикалните поздрави от клуб "Сезони", на сцената излезе специалният гост на галаконцерта  Поли Паскова, автор и изпълнител на фолклорни песни. Певицата пожела късмет на всички деца, а с песента "Цвете непогалено" от новия си албум поздрави децата, останали без майчина грижа. Поли Паскова изпя 7 песни, като една от тях изпълни заедно с ръководителя на "Петлите" Георги Димитров, бивш възпитаник на Дом "А. Г. Коджакафалията".DSC_5364 Концертът завърши с общо хоро на сцената и фойерверки.
       DSC_5313Рожденият ден стана и повод формацията да изрази благодарността си към своите спонсори и приятели, институции и медии, които са им повярвали и помагали през годините. Бяха връчени 70 плакета с изображение на петле на 40 спонсори, 13 медии, Община Бургас, Областна управа и много приятели на формацията. Яна Маринова, зам. изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане, насърчи децата да не се огъват пред трудностите в живота и им подари икона на св. Богородица. 
Георги Димитров благодари на всички гости и ги увери, че ще прави всичко възможно да помага на децата от формацията да не останат на улицата след като напуснат Дома. Накрая сподели плановете си за второ национално турне и мечтата на всички танцьори до 10-ия рожден ден на Формация "Петлите" да обиколят цяла България.

Етелка Пирева

Галерия