DSC_1387

DSC_1387

Георги Първанов: С Кънев сме конкуренти ние сме конкуренти. Нека Бургас бъде образец на добра политическа култура във воденето на предизборната надпревара. Това заяви президентът Георги Първанов (2002-2012) в отговор на журналистически въпрос. Кънев е водач на листата на коалиция "БСП - лява България". Той ще е и конкурент на водача на АБВ във Втори бургаски многомандатен избирателен район - генерал Михо Михов. "Мога в отсъствието на генерал Михов да заявя, че той е истинският генерал и олицетворява българската армия", допълни Първанов (вторият отляво надясно на снимката).

По думите му АБВ няма да променя линията, която следва от изборите за Европейски парламент, които се проведоха на 25-ти май. Основен опонент на АБВ си остава ГЕРБ, а останалите партии са конкуренти.

"Потенциалът ни е голям. Аз съм неудовлетворен от постигнатите резултати в Бургаския регион. Няма да крия, че питая особени чувства към областта и пазя добри спомени. Искам да се реабилитираме на бургаски терен. Смятам, че генерал Михов може да събере подкрепата на честните хора", допълни Георги Първанов.TSS_1583

В неделя АБВ ще обяви листите си с кандидатите за народни представители във всички избирателни райони в страната. Според Георги Първанов, след 5-ти октомври страната трябва да се управлява от широка коалиция, а в парламента ще влязат шест плюс партии от тези, които ще участват в предизборната кампания

"Броенето на депутати не е израз на уважение към избирателите. Ние искаме идеен дебат и политики. Срещу кои точно политики, Борисов иска 121 депутати?", попита Първанов.

АБВ ще работи за разширяване на президентските правомощия. Като пример за това Ивайло Калфин (на снимката вляво) посочи Франция. Според него, трябва да се увеличи броят на мажоритарните депутати, като преди това се премине задължително през свикване на Велико Народно събрание.

Георги Първанов е на тридневна обиколка в Бургас и региона. Днес той се срещна с кметовете на Карнобат - Георги Димитров и на Айтос - Васил Едрев. По време на визитите той бе придружаван от областния координатор на АБВ в Бургас Петко Иванов (вторият отдясно наляво) и от представители на местните структури.

Утре - 23-ти август, към Първанов и Калфин ще се присъедини и водачът на листата на партията в Бургас - генерал Михо Михов. Програмата им включва среща с жители на Созопол и Царево, а от 17.00 часа те ще положат цветя пред паметника на Преображенци на Петрова нива.