Автор на книгата за успешната шведска четворка е журналистът Тошев

Автор на книгата за успешната шведска четворка е журналистът Тошев

Георги Тошев ще представи филм и книга за АББА. Премиерата е на 29-ти ноември в град хотел и СПА "Приморец" в Бургас. Събитието е с вход свободен. Ден по-късно, най-популярната поп група на 70-те ще оживее в музика на тематична вечер в пиано бар "Приморец".

Документалната лента "Историята на АББА. PS" ще бъде показана от 18.00 часа на 29 ноември (четвъртък) в конферентна зала "Бургас" на 5-звездния хотел. Прожекцията е с продължителност 60 минути, а филмът показва легендарните Бени Андершон, Ани-Фрид Люнгстад, Агнета Фелтског и Бьорн Улвеус 40 години след успеха им през 1974 г. на Евровизия с "Ватерло". Поглед към музикантите дават и колегите им Джон Лорд, Крис Норман, Ричард Клайдерман. Събитието ще продължи с представяне на книгата "MAMMA MIA! Филмът. АББА. Продължението".

Георги Тошев е изключителен фен на популярната шведска формация. Някога, цялата му стая била облепена с техни плакати. Още тогава, мечтаел един ден да се запознае с музикантите. Днес, вече познава всички от групата, а с някои от членовете ѝ го свързва здраво приятелство. Обичта и почитта му към АББА са поводът за създаването на книгата и филмът, посветени на легендарната група, продала над 400 млн. албума, създала 19 хита и покорила световните класации.

Събитията, посветени на шведската банда-феномен ще продължат и на следващия ден - 30 ноември (петък). От 22.00 часа в пиано бар "Приморец" ще стартира тематична вечер, на която освен хитовете на АББА ще звучат и други знакови парчета от 70-те и 80-те години. Входът за музикалното събитие е 6.00 лева на човек.

АББА е феномен, който си струва да познавате. Проследете с Георги Тошев техният път през годините и се потопете в един истински музикален спектакъл с живите изпълнения на хитовете им.