DSC_6187

DSC_6187

ГЕРБ искат среща с Деян Дянков, той отказва но той отказва такава. Народните представители искат срещата, заради съкращенията на работници в предприятието в края на миналата година, когато 150 души останаха на улицата.

"Провел съм срещи с част от останалите без работа граждани, като всеки един от тях има да получава по няколко заплати. В тази връзка се свързахме с новия изпълнителен директор на завода Деян Дянков, като го поканихме на разговор относно плановете на ръководството. Директорът така и не намери време да се срещне с народните представители, което за нас е обезпокоителен знак относно плановете на собствениците свързани с работниците", коментира лидерът на бургаските депутати Димитър Бойчев.

По думите на петима бивши работници, които са били приети от изпълнителния директор, част от уволнените служители ще бъдат назначени в ново дружество. Дали има вече постъпили на работа хора, каква ще е дейността на дружеството, ще се изплащат ли старите задължения не става ясно.

"Това са темите, по които искаме да разговаряме с новото ръководство. Посред зима над 130 бургазлии бяха внезапно уволнени. Вероятно има механизми, чрез които и държавата може да помогне. Затова, обаче, е необходим диалог и с дружеството. Очакваме все пак такава среща да се състои, защото проблемът касае десетки наши съграждани и ние няма да сме безучастни наблюдатели", категоричен е Бойчев.