Михаил Хаджиянев бе четвърти в листата на ГЕРБ на местните избори в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Михаил Хаджиянев бе четвърти в листата на ГЕРБ на местните избори в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Адвокат Михаил Хаджиянев ще бъде номиниран за председател на Общинския съвет в Бургас. Новоизбраните общински съветници от ГЕРБ се събрана на първата си среща, на която присъства и новоизбраният кмет Димитър Николов. На заседанието присъстваха и общинският председател на ГЕРБ и народен представител Андрей Рунчев и колегата му в НС - Галя Василева.

Кметът Николов предложи за поста председател на ОбС досегашният ръководител на местния парламент - Севдалина Турманова.

"Изключително съм доволен от работата ѝ в предишния мандат. Водеше заседанията безупречно, спазваше правилника, беше безпристрастна и спечели уважението на своите колеги, затова напълно заслужава нашето доверие отново", заяви Николов. 

От своя страна Севдалина Трманова благодари за оказаната чест, но си направи отвод. Тя мотивира решението си с факта, че научната дейност, на която се е отдала, и ангажиментите ѝ като зам.-ректор на университет "Проф. Д-р Асен Златаров", ще отнемат голяма част от времето ѝ.

Следващият номиниран за председател на ОбС беше едно от новите лица в групата на ГЕРБ – адвокат Михаил Хаджиянев. Той прие с благодарност гласуваното доверие.

"Съжалявам, че ще използвам клише, но за мен това е огромна чест и безкрайна отговорност. Благодаря за номинацията на г-н Николов, Благодаря Ви, че ми гласувате доверие. Да съм пръв  сред равни в Общинския съвет и да работя за любимия ми град – това е едно от най-важните събития в моя живот. Предизвикателството е още по-голямо, защото поемам поста от Севдалина Турманова – великолепен ръководител, забележителен учен, а и надявам се, мой добър приятел", заяви Хаджиянев.

Групата съветници на ГЕРБ избра ръководство - за председател бе гласувана Севдалина  Турманова, а нейни помощници ще бъдат две познати лица, с опит в политиката – Димчо Грудев и адвокат Иво Баев.