Броят на независимите общински съветници в ОбС Несебър се увели на пет. Снимки Максим Момчилов

Броят на независимите общински съветници в ОбС Несебър се увели на пет. Снимки Максим Момчилов

Партия "ГЕРБ" остана без група и само с един съветник в Общинския съвет в Несебър. Това стана, след като двамата съветници Александър Стоянов и Михаил Минчев обявиха, че напускат групата и стават независими. Така напрактика ГЕРБ остава с един съветник и няма група в местния парламент.

На последните местни избори през 2019 година в 21-членния ОбС на Несебър влязоха следните партии - "Български социалдемократи" – 6 съветници, "Море" – 4 съветници, ГЕРБ и местна коалиция "Нова алтернатива" – по 3-ма, местна коалиция "Съюз на свободните демократи" и "БСП за България" – по 2-ма и "Движение 21" – 1 съветник.

Тогава ГЕРБ бе представен от следните съветници - Златко Димитров – 337 преференции, Михаил Минчев – 313 преференции и Александър Стоянов – 216 преференции.

В края на март тази година Златко Димитров напусна местния парламент и на негово място влезе Христо Яръмов. Така групата на ГЕРБ от трима съветници се запази. След решението на Михаил Минчев и Александър Стоянов да се обявят за независими съветници, ГЕРБ реално остава без група и само с един свой представител. А броят на независимите общински съветници в местния парламент става 5.

Галерия