KY2

KY2

ГЕРБ оттегля подкрепата си за кмета на Варна че позицията е съгласувана лично с премиера в оставка Бойко Борисов и цялото ръководство на партията.

"Когато хората и обществото изпитват липса на доверие към дадена позиция или институция, е редно гласът им да бъде чут", каза Иван Портних.
Рано тази сутрин самият Кирил Йорданов е бил уведомен за решението. На въпрос дали е редно да се сморазпусне Общинският съвет, ако хората го поискат, Портних отговори: "Никой от нас не се е хванал с две ръце, било то за власт или влияние. Ако това е желанието на хората и има липса на доверие, ние няма да направим нищо различно от това, което обществото иска.
Оттеглянето на подкрепата е свързана с желанието на ГЕРБ Варна да се развива по най-добрия начин", обясни лидерът на ГЕРБ Варна.
Депутатът Димитър Атанасов изрази надежда, че Кирил Йорданов ще вземе най-правилното решение и ще постави достойнството си над всичко. "Ако не го направи, Варна вече няма да е неговата партия", коментира той.
След дълго мълчание управляващата партия, която подкрепи Кирил Йорданов за четвърти мандат кмет на Варна, излезе с официално становище. Това се случи два часа преди да започне планираният многохиляден протест по улиците на града.
Сега на ход е Кирил Йорданов. Дали ще подаде оставка или въпреки липсата на подкрепа ще остане да управлява, това ще разберем в следващите дни.
nakratko.bg