Dboichev

Dboichev

ГЕРБ помага за два проекта в община Несебър

съм изключително доволен, че за пореден път ние от ГЕРБ показахме, че не делим кметовете по партийна принадлежност", каза депутатът Димитър Бойчев, който е и областен ръководител на ГЕРБ в Бургаска област.

Първият проект е "Изграждане и реконструкция на водопроводната и битово-фекална канализационна мрежа на с. Тънково". Той ще се реализира по мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от "Програма за развитие на селските райони" 2007 – 2013 г.
Общата стойност на проекта е 5 172 001,28 лева, със срок на изпълнение - 24 месеца. Инвестицията ще осигури доизграждане на 6 406 м. канализационна мрежа и рехабилитация на 5 006 м. водопроводна мрежа. на територията на селото. "В приемните ми дни като народен представител съм провел разговори с десетки жители на Тънково. Запознат съм с лошото състояние на цялата канализационна мрежа и поех лично ангажимент да наблюдавам как се движи проекта. Проведох срещи в ресорното министерство и се радвам, че работата вече е свършена и ще бъде подписан договор. Така ние от ГЕРБ помагаме да се реализират проекти, а не ги спираме предизборно, както правиха от предходното правителство", коментира Бойчев.

Вторият проект е за улично и парково осветление в ж.к. "Черно море" и той ще се изпълни по мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места" от "Програма за развитие на селските райони" 2007 – 2013 г.
Общата му стойност е 1 921 728,52 лева, със срок на изпълнение - 12 месеца от подписване на договора за финансиране.

"В кв. "Черно море" живеят над 1000 човека, които всеки ден газят в кал, вместо да вървят по асфалт. Със реализирането на този проект ситуацията коренно ще се промени", коментира Бойчев.