DSC_2658

DSC_2658

ГЕРБ води с 30% на БСП в Бургас. Вземат 7 мандата и направеното от него", коментира водачката на листата на ГЕРБ във Втори многомандатен избирателен район - Бургас - Ивелина Василева. Тя заедно с част от кандидат-депутати на партията и общински съветници са в централата на улица "Конт Андрованти" в очакване на прогнозните резултати и от РИК.

По предварителни данни ГЕРБ ще вземе 7 от детутатските места в Бургас. "Надяваме се на 8 мандата", не скри очакванията си Снежина Маджарова - председател на Общинския съвет в морския град и кандидат-депутат. Доволство от изборите в областта изрази и Иван Вълков - общински лидер на герберите и кандидат за втори мандат.
По предварителни данни ГЕРБ получава подкрепа в общините Бургас, Созопол, Царево, Приморско. Губи от БСП в Карнобат, Сунгурларе, Малко Търново и Камено. Безспорен лидер в община Руен е ДПС. Движението взема солидни гласове и в община Поморие. В община Несебър гласовете са почти на кантар. С нетърпение се очакват прогнозните резултати от общините Айтос и Средец, където ГЕРБ има свои кметове.
Ако предварителните резултати не се променят до приключване на броенето на протоколите, БСП ще има 4 депутати, ДПС - 2, а "Атака" - 1.
Снимка Лина Главинова