Гергана Апостолова първа на ката в Ню Йорк Първенството е без категории за всички възрастови групи, а в дисциплина "ката" се съревноваваха мъже и жени – заедно.

Българските състезатели, предвождани от Гергана Апостолова и Емил Костов спечелиха няколко отличия.        Виктор Христов – СК "Киокушин спирит" – Бургас стана четвърти. Неговите съотборници - Пламен Бонев се класира втори на ката, а Гергана Апостолова - спечели първото място на ката. Веселин Николов – СК "Ичи Геки" - Варна се класира първи, а неговият съотборник - Пола Момчилова - стана втора. Галин Златев от СК "Вакизаши" от Варна зае трето място.

Гергана Апостолова защити титлата си в Америка за 3-ти пореден път на това първенство, триумфирайки над 2 световни шампионки – Мируйо Ито от Япония и Раулка Джоани от Румъния. Това е седма победа на бургаската шампионка на американския континент и 3-та поред на американския турнир. Първенството се счита за второто по значимост след Световното първенство в Япония.

Виктор Христов участва за първи път, а Пламен Бонев за втори път на първенството в Америка, където през 2008г. се класира 3-ти. Виктор се състезава от 2 години, а Пламен от четири. И двамата са нацианолни шампиони и възпитаници на световната шампионка на ката – Сенпай Гергана Апостолова.

По време на престоя си в САЩ българските състезатели участваха в традиционния семинар с президента на Международната карате организация "Киокушинкайкан" – световният шампион от 1987 г. на без-категории - Канчо Шокей Матцуи.

Следващото предизвикателство за каратеките от СКК "Киокушин спирит" е през ноември, когато ще се проведе Европейското първенство за мъже, жени, юноши и девойки в Белград – Сърбия.