Logo

Logo

Гласуване в нета решава кое да е логото на "Бургас 2019"

От днес до 21 ноември, включително, всеки, който желае, може да даде своя глас за логото си фаворит на страницата 2019.burgas.bg. 

Един човек може да гласува само за едно предложение и само по веднъж. 
В сайта логата-финалисти са представени всяко в отделна галерия, включващи всички предоставени от авторите им материали – варианти на български и английски език, развита концепция, където има такава. 
15-те проекта, стигнали до финалния кръг на конкурса, са избрани измежду 153 предложения от 7-членна комисия, включваща художници, графични дизайнери, специалисти в сферата на културата, медиите, рекламата, пиар. Членовете на журито дадоха своите оценки (от 1-най-ниска до 5-най-висока) независимо един от друг, като общата оценка за всяко едно лого беше формирана като сбор от индивидуалните. Поради незначителна разлика в резултатите (по-малка от 0,5 точки) беше решено до финалния кръг да бъдат допуснати първите 15 лога в класацията, а не 10, както беше обявено първоначално. По този начин и публиката ще има възможност за по-голям избор.   
Община Бургас благодари на всички 76 участници, които се включиха в конкурса и по този начин показаха съпричастност към каузата "Бургас 2019".