DSC_0580

DSC_0580

Графа огласи Созопол на откриването на сезона кулминацията на вечерта.

В Археологическия музей бе открита изложбата "Минералните богатства на България" от кмета на общината Панайот Рейзи и бе уважена и от директора на Националния исторически музей – Божидар Димитров. Тя се организира от община Созопол и Минно- геоложки университет "Св. Иван Рилски".DSC_0507_1 Специален акцент в нея  е колекцията от неповторими природни творения от Източните Родопи - кристални друзи от сфалерит, галенит, кварц,пирит, калцит от оловно - цинкови находища в Родопите.DSC_0522
Панайот Рейзи показа експозицията на представителите на Международния Балкански научен комитет, който заседава в Созопол. На работна среща малко по-рано те обсъдиха готовността на Созопол да домакинства XV-я юбилеен Балкански конгрес по преработка на минерални суровини, който ще се проведе през 2013 година.
Две положителни новини зарадваха жителите на Созопол снощи. Първата бе сумата от 270 000 лева, които общината ще получи допълнително за разкопки в града и околностите. Второта е свързана с ценна находка, която бе открита вчера в Стария град.