DSC_2165

DSC_2165

Грипна епидемия в региона, ваканция - само в Бургас Детските градини и ясли пък ще работят с повишено внимание от страна на персонала. Предвижда се да бъдат раздадени 1000 броя противогрипни маски за служители в различни ведомства, организации и други обществени сгради.

Заповедта за обявяването на грипна епидемия в Бургаско се наложи след последните медицински справки, заради броя на заболелите. "Съгласно справката на РЗИ, 19% са заболелите ученици в областта, като в община Карнобат са 75%, а в община Бургас - 34%", каза пред Черноморие Виолета Илиева - началник на Регионален инспекторат по образования в Бургас. Заради епидемията, ще бъде изготвено ново меню в детските градини, за да се увеличи приема на витамини и цитросови плодове от подрастващите. От грипа най-много са засегнати деца до 4 години.DSC_2143
На 23-ти януари ще има ново заседание на Регионалния щаб, на което ще бъдат обобщени новите данни и ще стане ясно дали ще се наложи удължаване на грипната ваканция или ще бъде отменена епидемията.
Някои колеги вече са взели предпазни мерки и дойдоха на пресконференцията днес с маски на лицата.