DSC_6641

DSC_6641

Хора чакаха час рейса заради протеста на полицаите

за близо час. Служителите на реда протестират в цялата страна в знак на недоволство срещу текстовете в проектобюджета за 2016 г., според които при пенсиониране вече няма да се получават по 20 заплати, а до 10, както и спирането на допълнителните възнаграждения за прослужено време.DSC_6674

Заради недоволството на полицаите обаче десетки бургазлии мръзнаха по спирките, разположени на улица "Христо Ботев", която се оказа основно засегната от спряното движение.

Никой от пътуващите не е бил предупреден за действията на униформените. Така живеещите в съставните селища на общината не успяха да се приберат, оплакаха се в сайт "Черноморие" пътуващи. Сред засегнатите са и живеещите в селата Твърдица, Маринка, Извор. Автобусът, който изпълнява маршрута по линия №18 за тези села и тръгва по разписание в 18.30 часа от автогара "Запад", е бил пренасочен директно по булевард "Мария Луиза". Така пътниците, които го ползват и се качват от спирките на "Христо Ботев" и "Иван Вазов", чакаха повече от час. След обаждане в общинската фирма "Бургасбус" стана ясно, че автобусът не само че е тръгнал навреме, но е изпълнил курса си и се върнал обратно на автогарата. Наложило се е хората да търсят алтернативни начини, за да се приберат у дома.

Движението по "Христо Ботев" бе възстановено след 19.30 часа.

Галерия