DNK

DNK

Художничка и писателка с пърформанс "ДНК на думите"

на 25-ти ноември от 18:00 часа. Изпълнявайки поетични текстове на живо, комбинирани със запис и премодулиране на откъси от стихотворения, различни звуци и мелодии, изпълнявани на уникален стъклен бас, те разказват една и съща история – за човека и неумолимия цикъл на времето. Импровизират с момента и на момента, без заготовки и без предварителни записи.

"Знаем коя е историята, но не знаем начина, по който ще я разкажем този път. Просто следваме думите и звуците. Така създаваме инструмент за свирене на писалище и две стихосбирки", споделят авторките на проекта. Той вече е показван на третия Фестивал за дигитални изкуства в София, театър "Сфумато" и "The Fridge". В момента е на турне из страната, като Бургас е втората му спирка благодарение на сдружение OHG и Регионална библиотека.

Художничката Албена Баева работи в сферата на интерактивния дизайн, експерименталното видео и пърформанса. През 2010 година се дипломира в магистърска програма "Дигитални изкуства", НХА, София. Тя е основател на Runabout project – платформа за комуникация и интеракция на художници и музиканти. През 2011 година печели наградата за съвременно изкуство ESSL.

Иванка Могилска е писател с три издадени книги: "Иначе казано", "ДНК" и "Места за загубване". Участва с приказки в арт акцията на Албена Баева 4Универсална среща", както и в сборника към нея. За стихосбирката си "ДНК" печели награда от конкурса на издателство "Жанет 45" и Съюза на пловдивските писатели, а през 2005 получава наградата "Пегас" за поетичен дебют на конкурса "Южна пролет".