DSC_6727

DSC_6727

Хванаха човек на Очите за отвличане

- Митьо Очите, е задържан за отвличане. Освен него полицаите от отдел "Криминална полиция" и сетор "Специализирани полицейски сили" при Областна дирекция на МВР Бургас, са задължали още 28-годишния АТ. от Свети Влас и Н. К. на 22 години от село Долно Сахране, община Стара Загора, живеещ в село Оризаре. И тримата са криминално проявени.

Групата е отвлякла 29-годишен мъж от Пазарджик. Инцидентът станал на 4-ти октомври около 18.30 часа от спирка срещу входа на ж.п. гара - Бургас. Мъжът е качен насилствено в лек автомобил "Фолксваген пасат" и е откаран в частна къща в село Оризаре, община Несебър. Там е държан без негово съгласие две денонощия. През това време периодично му е нанасян побой.

Сигналът за отвличането е подаден на 6-ти октомври от самия отвлечен. В резултат на действията на полицията, на 7-ми октомври групата е установена.

От проведени следствен експеримент, претърсване и изземване, оглед на местопроизшествието е констатирано, че отвличането е осъществено по повод неуточнени взаимоотношения между 29-годишния мъж и тримата задържани.

Разкриването на отвличането е извършено и с помощта на служител от Следствена служба – Несебър, оказал съдействие на звеното от ОДМВР – Бургас.

На тримата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 142 ал. 2 т. 2 от НК (отвличане от две или повече лица), като им е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Предстои гледане на постоянна мярка в Окръжен съд – Бургас.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас.

                                                                                                                                                                   

Галерия