DSC_1495

DSC_1495

Именик хвана кръста в Бургас

които скочиха от плочата,DSC_1489 бяха на възраст от 16 до 62 години. Сред тях бе и единственото момиче Николина Евтимова. 24-годишната дама е студентка, учи за програмист в София и за втори път пробва късмета си на Йордановден. Заедно с нея в студените води скочи и нейният брат Стоян. Тазгодишният победител Йордан Господинов за първи път участва в надпреварата.DSC_1531 "Избрах да скоча за кръста точно на имения си ден. Усещането е невероятно. Имаше и други силни и смели момчета, които можеха също да стигнат първи до кръста", сподели Данчо пред сайт Черноморие. Победата си той посвещава на дядо си Йордан, чието име носи и на своята преподавателка Соня Стойчева. Момчето е популярно в спортните среди като победителDSC_1508 в международни състезания по плуване в Германия, Македония, Сърбия и Гърция. Всеки един от участниците получи по 20 лева и лична благословия от митрополит Йоаникий, а Йордан - 300 лева.

На събитието присъстваха народни представители, общински съветници, изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" Диян Димов, кметът на община Бургас Димитър Николов.

С какво ще се запомни още тазгодишният Йордановден и хвърлянето на кръста? Не само със студеното време, минусовите температури и силният вятър, но и с не добрата организация на моста при провеждането на ритуала. За първи път досега гражданите бяха допуснати на самия мост. Тълпата попречи и на представители на медиите да си свършат добре работата.