DSC_8563

DSC_8563

Италианец дирижира в Бургаската опера за 200 г. от рождението на Верди зала "Проф. Иван Вульпе". Музикалното събитие е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019 г.

"Щастливи сме, че ще участваме в тази проява. Концертът е важно събитие за подкрепата на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019 г. Това музикално събитие се случва благодарение на г-н Александър Текелиев (директор на Бургаска опера) и на директора на Италианския културен институт - Анна Амендоладжине. Бургас има своята перла и това е Бургаската опера. За нас е радостно, че той съществува и сме сигурни в неговия възход", каза на пресконференция днес диригентът Марко Тецца.
Солистка на концерта ще бъде пианистката Антонина Бонева. "Преди 100 години майка ми е свирила в концерт с произведения на Верди в зала "България", бременна с мен в четвъртия месец. Това е и личният ми мотив да приема поканата на Александър Текелиев за този концерт", коментира Антонина Бонева.
Освен произведения на Джузепе Верди, в концерта ще звучи и "Концерт за пиано №5" от Бетовен.
Текст Десислава Георгиева
Снимка Лина Главинова