DSC_9307

DSC_9307

Ивелина Василева за втори път води листата на ГЕРБ район. Тя води листата на ГЕРБ на извънредните парламентарни избори през май 2013 година. Тогава те успяха да вкарат седмина народни представители в 42-я парламент. Сега на Василева за втори път се пада честта и отговорността да води предизборната кампания на партията.

"Да си начело на листата на ГЕРБ е изключителна отговорност. Очакванията са големи, но смятам, че ще бъдат оправдани, защото в ГЕРБ-Бургас сме доказали, че сме силен екип. Предстоят ни много предизвикателства и вярвам, че избирателите ще ни се доверят, за да работим за развитието на нашия регион", коментира Ивелина Василева.

"Решението на Изпълнителната комисия на партията е изцяло в синхрон с искането на областната структура на ГЕРБ. А именно да се запази традицията местен и доказал се, с качествата си, човек да бъде водач на листата. Вече показахме, че това е работещ модел – изцяло в полза на жителите на региона", казва областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Ивелина Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г. завършва английската езикова гимназия "Гео Милев" в родния си град. През 1993 г. завършва Английска филология в СУ "Свети Климент Охридски". Има следдипломни квалификации по „Управление на проекти, финансирани от ЕС” в УНСС и "Управление, контрол и анализ на фирмената дейност" в Стопанска Академия, Свищов. През 2007 г. влиза в екипа на кмета Димитър Николов като зам.-кмет по Евроинтеграция и работи по първите успешни проекти на Община Бургас. От 2009 г. до 2013 г. е зам.-министър на околната среда и водите. От 2013 г. до 2014 г. е депутат в 42-ото Народно събрание.