Избират най-добрия стрелец в турнира "Бодигард"

В програмата на състезанието е включена и демонстрация на съпровождане, отбиване на нападение и евакуация на VIP персона. Дванадесет отбора от по трима души ще покажат пред жури и публика, как реално се охранява живота на важна особа. В състезанието ще се включат отборите на общината, Гранична полиция, Съдебна полиция, НСО и частни охранителни фирми. Те ще бъдат оценявани от съдийска комисия начело с националния състезател по стрелба Светозар Милушев.

 

По регламент втората част на надпреварата предвижда участниците да премерят точността  и бързината си в упражнение по прецизна и динамична стрелба. И на състезание, като на състезание -  победителите ще си тръгнат с купи и почетни грамоти от Българската федерация по бойно приложни спортове, грамоти от Асоцияцията на Българските командоси ще получат и останалите участници в състезанието.

Областния управител Константин Гребенаров, заместникът му Златко Димитров, кметовете на общините в областта, директорът на ОД на МВР Милен Димитров, представители на бизнеса и охранителни фирми са част от официалните гости, които се очаква да се включат в спортния маратон.

"За четвърта година провеждаме турнира и забелязваме как броят на желаещите да участват се увеличава. Нарастващият интерес към професионалната и най-вече безопасна стрелба може само да ни радва", каза Ангел Иванов – управител на "Тринити ЕС" ООД.