DSC_0121

DSC_0121

Избират с конкурс лого за кандидатурата на Бургас за столица на културата

през 2008-ма година. През май т.г. кметовете на тринадесетте общини от област Бургас подписаха Меморандум за партньорство, с който заявиха готовността си да подкрепят кандидатурата на Бургас като регион с водеща роля на Община Бургас. Към настоящия момент предстои разработване на цялостна културна концепция и реализиране на кампания, която да акцентира върху град Бургас и региона като значим европейски културен център.

Логото, което ще се изработи ще бъде използвано за нуждите на комуникационната кампания по подготовка на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г., подкрепена от общините Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе и Царево.

Логото следва да интерпретира автентичния смисъл на концепцията за Европейска столица на културата, като заедно с това отразява спецификата на духа и културата на Бургас и региона.

Логото следва да отразява общата визия за развитието на Бургас като модерен европейски регион, привлекателна културна и туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие. То ще бъде символ на цялата инициатива и на всяко едно от събитията, свързани с "Европейска столица на културата".

Логото трябва да бъде пригодено за статична печатна и електронна интерпретация, както и да съдържа потенциал за кинетично интерпретиране. Логото да е разработено така, че да е подходящо за използване както в малък, така и в по-големи размери. Логото следва да съдържа текст: Бургас – кандидат за европейска столица на културата 2019, както и да има вариант на английски език. Логото следва да бъде разработено и представено във формат JPG, както и във векторен формат (EPS, AI, CDR, PDF).

Всеки автор може да предложи за участие в конкурса до 3 проекта. Всеки проект следва  да е създаден специално за целите на конкурса. Заедно с проекта си авторът трябва да приложи: - имената си, ел.поща и телефон за контакт; - подписана декларация за авторство на предложения проект (свободен текст). Краен срок за участие - 31 октомври 2012 година.