DSC_7922

DSC_7922

Избраха 5-ма съветници за казуса Черноморец, събират се в петък

стадионите "Черноморец" и "Лазур". Това са - Евгений Мосинов - председател (БСП), Стоян Евтимов (ГЕРБ), Константин Бачийски (СЕК), Делян Иванов (НФСБ) и Йордан Георгиев (Движение за социален хуманизъм). Първото заседание на комисията е този петък, 27-ми март от 13.00 часа в заседателната зала на община Бургас. В срещата ще участват представители на футболните клубове, както и на сдружението "Бъдеще за Черноморец".DSC_7929DSC_7932

Комисията бе избрана на днешното редовно заседание на местния парламент в Бургас. Докладната записка за футболния клуб бе изтеглена като точка първа.

До три месеца новоизбраната комисия трябва да излезе с решение на казуса. Състоянието на акционерното дружество, в което влиза и "Петрол холдинг", е финансово нестабилно. Темата със собствеността на двата стадиона и бъдещето на професионалния футбол в Бургас доведе днес в залата представители и на "Черноморец", и на "Нефтохимик". "Имах разговори с Денис Ершов и той увери, че няма намерение да строи билдинги или да обявява клуба в несъстоятелност", каза кметът на община Бургас Димитър Николов.

От НФСБ поискаха спортен комплекс "Черноморец" и стадион "Лазур" да бъдат отчуждени за обществени нужди и определянето им като публична общинска собственост. Предложението им не срещна подкрепа от страна на ГЕРБ и ще се разглежда отново на следващо заседание на местния парламент.