Neptun

Neptun

Избраха "Мис и Мистър Обзор"

и зам.-областният управител на Бургас Златко Димитров.

Началото на празника бе дадено на Централния плаж всички посрещнаха владетеля на моретата и океаните Нептун. Той бе придружаван от свитата си и след като поздрави многобройната публика, побърза да даде старт на конкурса "Мис и Мистър Обзор". Петчленно жури с председател Христо Янев – координатор на ПП ГЕРБ за Обзор, трябваше да оцени участниците в три поредни тура.

В надпреварата взеха участие 20 момичета и 5 момчета, като сред тях имаше и представители от Русия и Украйна. Коронота и титлата "Нептунеса" грабна Маринела Купенова от Обзор, а "Мистър Обзор" стана Денис Павлов.

"Радвам се, че нашите членовете и жителите на Обзор се включиха активно в организацията на позабравеното събитие. Това е крачка напред, с която въстановяваме този морски празник. Както българските, така и чуждестранните туристи, които се включиха в него, ще отнесат не само снимки, но и един хубав спомен от красивия Обзор", сподели общинският съветник Атанас Терзиев.

В следобедните часове лятната фиеста се пренесе на сцената на Амфитеатъра в Обзор. Там децата се включиха в конкурс за таланти, а след тях програмата продължи с кукерско шоу. Вечерта завърши с концерт на Иван Притъргов. Емоционалното му изпълнение заедно с артистичните танци на балет "Електра" бяха бурно аплодирани от публиката.