IMG_Darik

IMG_Darik

Избраха Варна за град на младите морския град Иван Портних. Решеният проблем с липсата на места в детските градини, ремонтът на 230 детски площадки на територията на града, качественото средно образование, разнообразието от висши учебни заведения, възможностите за забавление и ниската младежка безработица са само част от предимствата, които наклониха везните в полза на Варна. Отчетени бяха и заслугите на хилядите младежи, които се включиха като доброволци в помощ на пострадалите от наводнението в квартал "Аспарухово".

В тазгодишната класация участват всички 27 областни града в страната, които са оценявани по 31 критерия, обединени в десет групи, свързани с икономиката, здравеопазването, екология, градския живот, трафик, престъпност и други. Критериите имат за цел да покажат развитието на всеки от градовете по различните показатели през годината.
Титлата "Най-добър град за живеене" за 2014 година взе София. За бизнес град бе отличен Пловдив, а Асеновград - за най-красив, Бургас за най-добра споортна инфраструктура. Читателската класация спечели Русе.