Инициативата се организира под патронажа на президента на Република България

Инициативата се организира под патронажа на президента на Република България

Измамници посегнаха на инициативата "Българската Коледа". Сигнали за това са постъпили в администрацията на президента на Република България. Дейността на рекламна филмова къща "Златен лъв" ЕООД, която провежда кампания в социалните мрежи за набиране на нови лица за "Българската Коледа" е опит за злоупотреба и измама с името на благотворителната инициатива, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

"Организаторите на инициативата на държавния глав не са упълномощавали, както физически, така и юридически лица да осъществяват дейност по набиране на нови лица на кампанията. Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия по случая с оглед предотвратяване и преустановяване, както на злоупотреби, така и уронване доверието на инициативата", уточниха от прессекретариата.

Оттам призоваха гражданите да бъдат предпазливи и при получаване на подобно предложение да прояват съобразителност и своевременно да информират съответните компетентни органи с оглед предотвратяване на измама.