IMG_0716

IMG_0716

Израел обучава наши медици по антитероризъм

догодина, провеждани от експерти от Израел. Тази идея бе лансирана по време на международен уъркшоп, организиран от висшето учебно заведение в морската столица, под егидата на посолството на Израел. В него се включиха представители на университети от Хайфа, Ерусалим и Берлин.

Сред гостите на проявата бяха посланикът на Израел у нас Шаул Камиса –Рас, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Иван Великов, почетният консул на Израел в морската столица проф. Красимир Методиев.

"Тази международна среща не е кампанийно събитие, а дългосрочен процес", каза посланикът. Той маркира три основни аспекта, които ще бъдат теми на работните групи – развиване на адекватни реакции и оказване на медицинска помощ на пострадали хора при терористични атаки, активно сътрудничество в сферите на биотехнологиите и трансплантациите на костен мозък, развитие на бизнес проекти – клинични проучвания и нови лекарства, които ще дадат възможност за осъществяване на контакти в сферата на фармацията на световно ниво.