DSC_6621

DSC_6621

Изрязаха дървета на Морска, Общината мълчи

Хората са възмутени от начина, по който са премахнати 30-годишни здрави дървета. "Дойдоха вчера от една от фирмите за озеленяване, с които Общината има сключен договор, и за два часа изрязаха дърветата", разказаха бургазлии. Хората останали шокирани при вида на машините и начина, по който са действали служителите на фирмата. Един от живеещите на улицата мъже се опитал да спре машините, като прегърнал с ръце дървото. С полицаи мъжът бил отстранен и акцията по премахване на дърветата продължила.DSC_6613DSC_6602

"Гледката беше ужасна. Като се прибрах, видях само пъновете на дърветата. Някои от тях са садени от времето, когато бях дете", разказа Снежа Згурова. Хората, които живеят на улица "Морска", са възмутени и от факта, че не са предупредени за изрязването на дърветата. От служители на ВиК пък днес разбрали, че улицата ще бъде прокопана, за да бъде поставен водопровод. След това ще бъде отворена в посока "Булаир".

"Улицата ни е тясна. Как ще стане двупосочна? И сега трудно се минава по нея. Тук основно паркираме живеещите в района", възмутени са бургазлии.

Екип на "Черноморие" видя как се изрязват дървета и в Морската градина, в района от пресечката на улица "Морска" до намиращия се по-надолу хотел. 

Потърсихме за коментар представители на община Бургас. От пресцентъра на общината обещаха да коментират случая до края на работния ден - 17.00 часа. Въпреки това обаче коментар на електронната поща или по телефона няма.

Галерия