Иззеха контрабандни цигари при обиск в Кошарица

В резултат на това са иззети - във вилата в Кошарица са конфискувани 3 кашони, съдържащи сухи листа изсушен тютюн, 10 пластмасови корита, съдържащи  ситно нарязан тютюн, 62 пластмасови касетки, като долната част на всички е запълнена със ситно нарязан тютюн.  Открити са 50 стека цигари "Бенсън и Хеджес" - без бандерол, 19 стека цигари "Ким", 8 кутии "Мерилин", 57 стека цигари също "Бенсън и Хеджес", 8 бали пресован сух тютюн, обвит със зебло и машина за рязане на тютюн. Намерени са още осем ножа за машината и три пластмасови туби, съдържащи светла течност с миризма, наподобяваща спирт.

 

В микробус "Мерцедес 410 Д", с бургаска регистрация, паркиран в близост до вилата, са намерени и иззети 206 стека цигари "Ким", 997 стека "Джин Линк", 350 стека червено "Марлборо", 200 стека бяло "Марлборо", 48 стека "Ориент експрес" и 250 стека "Слим ракуел", като всички цигари са без бандероли.

В жилищната сграда в местността "Бостанлъка" край Кошарица е намерена и иззета машина за изработване на картонени стекове за цигари и кантар.

Вещите са оставени на съхранение в Районно управление "Полиция" – Несебър, като материалите са докладвани по надлежния ред на Окръжен съд - Ямбол.

Акция "Цигарите" стартира на 26-ти май, когато на мястото на претоварването на контрабандни цигари в двора на селскостопанска постройка в с. Симеоново, Ямболско, са задържани организаторът на престъпна група, разгърнала схема за контрабанден внос, производство и разпространение на цигари – С.С., 44 годишен от Ямбол. При съвместна операция на служители на ОДМВР - Сливен, Ямбол и Бургас, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол, бяха задържани още четирима мъже, единия от които македонски гражданин – шофьор на цистерна МАН, превозвала контрабандните цигари. При акцията са иззети голямо количество контрабандни цигари, разкрит е цех за обработка на тютюн, пълнене и пакетиране на цигари.