Масите и столовете ще се дезинфекцират след всеки посетител, а за клиентите са осигурени дезинфектанти за ръце и предпазни ръкавици

Масите и столовете ще се дезинфекцират след всеки посетител, а за клиентите са осигурени дезинфектанти за ръце и предпазни ръкавици

Магазинчето за сувенири на туристически комплекс "Акве Калиде" и кафетерията, която има открита тераса и градина също ще започнат работа, спазвайки засилени противоепидемични мерки от днес, 6-ти май. Работното им време ще бъде от 08:00 до 20:00 часа.

Клиентите ще могат да използват масите на открито, които са във външните пространства на терасата и градината на "Акве Калиде". Масите и столовете ще се дезинфекцират след всеки посетител, а за клиентите са осигурени дезинфектанти за ръце и предпазни ръкавици.

Клиентските потоци вече са указани и са организирани с еднопосочно движение, без пресичане. В сградата ще се допускат само посетители с предпазни маски.

Извършена е пълна дезинфекция на вътрешните и външни пространства с нов препарат, който осигурява по-дълготрайна и устойчива защита. Пълна дезинфекция на обекта ще се извършва в началото и в края на всеки работен ден, а на санитарните помещения и контактните повърхности - на всеки час.

Всички служители са инструктирани и снабдени с предпазни средства. Те ще следят за спазване на изискванията в заповедта на министъра на здравеопазването и осигуряване на безопасността на всеки посетител.

Откритите части на заведенията в цялата страна отварят днес със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и при спазване на всички противоепидемични мерки.