DSC_3661

DSC_3661

Как работят бургаските депутати? и излизащи депутати. Такава е картината, която показва националната телевизия в директните си предавания. Екипът на Черноморие видя с очите си как работят 14-те избрани от Втори многомандатен район - Бургас в 43-то Народно събрание.

Първият ни челен сблъсък бе на входа на парламента с Костадин Марков (на снимката горе) - депутат от Реформаторския блок и до преди три месеца заместник-кмет по строителство в община Бургас. Депутатът излезе навън с колега, за да изпие кафето си с цигара. Марков не пропусна да размени няколко думи с екипа на Черноморие и да разбере повода за появата ни в сградата на жълтите павета.
Сред страстните пушачи в бургаската група е и Стефан Кенов (на втората снимка)DSC_3656. Депутатът, който напусна партията на Николай Бареков България без цензура трудно може да бъде видян в Бургас, но бе "засечен" от Черноморие в столицата. Кенов излезе за десетина минути, за да си купи цигари и се върна в сградата, където буквално потъна.
Заедно в парламента дойдоха областният лидер на ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев и общинският председател на партията в Бургас - Иван Вълков (на третата снимка). И двамата не пропуснаха да поздравят екипаDSC_3663 ни, а Бойчев попита: "Ама, защо не влизате?". Причината за забавянето е строгия протокол на парламента. Гостите и журналистите, които не са акредитирани да отразяват работата на Народното събрание биват старателно проверявани в предварително изпратен списък, след което минават през скенерна проверка преди да влязат във фойаето.
15-на минути по-късно ангажимент принуди Димитър Бойчев да излезе отново от парламента. За сметка на това бургаската група на ГЕРБ бе представена от Вълков, Диана Йорданова (на четвъртата снимка) и Румен Желев (на петата снимка), които свойски разговаряха с нас.DSC_3852DSC_3766
И двамата бургаски представители на "БСП - лява България" - Атанас Зафиров (на шестата снимка) и Петър Кънев DSC_3799бяха на линия в парламента, видя Черноморие. На своето място в заседателната зала бе и генерал Михо Михов от АБВ (на седмата снимка).
Генералът се оказа и истински джентълмен и единствен покани на кафе екипа на Черноморие и колегите от Канал 0. В разговара, освен дебатите по приеманите законови промени в сферата на земеделието, бе дебатирано и случващото се в бургаската структура на АБВ.DSC_3913
За двата часа, които екипът на Черноморие прекара в Народното събрание не видяхме останалите народни избраници - Семир Абу Мелих от ГЕРБ, Хюсеин Хъфъзов и Дурхан Мустафа от ДПС, както и Валери Симеонов и Валентин Касабов от Патриотичния фронт.