Klayderman1

Klayderman1

Калкан и гъши дроб за Клайдерман във Варна

решен в черно-бели нюанси, близки до визуалността на клавишите на пианото. Ще вечеря в ресторант "Ред канапе". Там шеф-готвачът Пламен Стамов – двукратен Готвач на годината на България и носител на приз за авторска кухня, ще приготви за него терин от гъши дроб и стек от френско телешко от породата Шароле. Десертът ще е съобразен със сезона - Зимно Семифредо с лешници, кафе и крокан. Към ястията сомелиерът на ресторанта ще предложи най-подходящите български и чужди вина.
Сутринта преди концерта французинът ще закуси с тост със сирене Филаделфия и пушена норвежка сьомга, допълнени със забулено яйце и хайвер от белуга и с фреш от грейпфрут. 
По време на подготовката и на концерта в Двореца на културата и спорта за кетъринга на именития пианист и неговия екип ще се погрижи популярният шеф готвач Ивайло Димитров. Той ще предложи за начало крем супа от пресен спанак и коприва с люспи от Пармезан с 24-месечна зрялост. Ще последват балотин от пилешко филе, поднесено със зелени аспержи, бейби морковчета и пресни зеленчуци, приготвени на пара. Рибното блюдо ще бъде филе от черноморски калкан с коричка от аншоа и каперси, поднесен със задушени пресни зеленчуци. Ще има и запечени телешки медальони с тигрови скариди и сотирани пресни зеленчуци.
Сладките изкушения зад сцената на зала „Конгресна” ще бъдат шоколадово брауни, чийзкейк с ананс и манго, и шоколадова торта с плодове.

Днес+