Щангистът Карлос Насар е световен шампион по вдигане на тежести

Щангистът Карлос Насар е световен шампион по вдигане на тежести

Щангистът Карлос Насар е задържан да шофира без книжка и след употреба на наркотични вещества, научи "Черноморие". Той е бил зад волана на автомобил "БМВ 7" на 27-ми юли по пътя за Поморие. Служители на РУ Поморие подават сиигнал за спиране със стоп палка в района на село Каменар. Той обаче не спира и последва полицейска гонка. Спортистът е задържан принудително. При направената полицейска проверка е установено, че 18-годишният щангист е шофирал автомобила без свидетелство за правоспособност. Направеният му тест за алкохол е отрицателен, но тестът за наркотици дава положителен резултат за амфетамини и метамфетамини. Той отказал да даде кръв за химичен анализ.

"При проверката в предната лява врата на автомобила е открито топче марихуана, за което Насар е обяснил, че е за лична употрепа", казаха полицейски източници. Спортистът е бил задържан за 24 часа.

Карлос Насар е световен шампион във вдигането на тежести. Той бе номиниран "Щангист на годината в Европа за 2021 година". Родом е от Червен бряг.