d6

d6

Карвинг и надяждане на "Динена олимпиада"

Производители на любеници от село Извор бяха осигурили тон и половина от сладкия плод за празника. Както децата, така родителите взеха активно участие в интересните "олимпийски" игри, а компетентно жури оценяваше участниците в състезанията за най-красив динен фенер и най-добра рисунка на тема “Мама, татко, аз и динята”. Спортният хъс и на моменти жестоката конкуренция не помрачиха на доброто настроение и всички искрено се забавляваха. Татковци носеха пълни чували с „олимпийския“ плод на гръб, като първенеца си отнесе трофея у дома. Майките се надпреварваха в състезание, чиято цел бе да отключат катинарчета сложени на мрежи пълни с дини. Победителката също отнесе завоеванието си у дома. Съвместните състезания за деца и родители предизвикаха голям интерес сред гостите. Някои изработиха най-красивите фенери, а  други хапваха от сочния плод заедно със своите малчугани.d7

При голям интерес премина състезанието  карвинг красиви шедьоври върху дини. Демонстрациите на техниката  се правеше специална шатра. След оспорвана битка бе обявен и победителят в конкурс за най-тежката, най-сладката и най-тънкокората диня. Той е от село Извор и получи машина за пръскане и чадър за плаж, тъй като според “герберите” от Славейков той вече си е заслужил почивката, след като е добил толкова добра реколта. Наградата му бе връчена от миналогодишния победител Владо Стоянов, който пък в началото откри състезанието с разрязване на голяма и сочна диня.

Гости на втората олимпиада бяха народният представител от ПП ГЕРБ Иван Вълков, зам.-областният управител на Бургас Златина Дукова, общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Людиев, както  и директорът на дирекция "Образование" в община Бургас Веселина Таралова.