DSC_3437

DSC_3437

Кирил и Методий домакин на национално състезание

и дебати, организирано от фондация "БЕСТ" по Програма за културен обмен "Фулбрайт". В началото на месец март 2017-а година централното бургаско школо ще приюти ученици от цялата страна. Те ще се състезават, показвайки знания и умения по английски език, научи сайт "Черноморие".

Домакинството на СУ "Св. св. Кирил и Методий" идва след успешните резултати на възпитаниците на елитната гимназия. Преди броени дни ученици от VIII, X и XI клас участваха в регионалното състезание по реч и дебати, което се проведе  в Шумен. Бургаската група ученици бе водена от Максим Русев - помощник-учител по английски език в "Св. св. Кирил и Методий". В състезанието гимназистите са се състезавали с над 300 ученици от цялата страна. Бургаските представители  са дебатирали по темите изнасилване, насилие, логиката като емоция и др. С доброто си представяне те стигат до полуфиналите.

Американският помощник-учител Максим Русев ще представи резултатите на своите ученици в София в посолството на САЩ. Младият амбициозен  американец от украински произход, който е в бургаското школо благодарение на програма "Фулбрайт", ще посети през зимната ваканция родителите си в Сиатъл. След 3-и януари 2017-а година той ще се върне в Бургас, за да бъде отново част от педагогическия екип на  СУ "Св. св. Кирил и Методий".